سانی پت ماهی گوپی - سانی پت

ماهی گوپی رایج ترین ماهی بارور گرمسیری در بین ماهی های آکواریومی است. به دلیل طیف گسترده‌ای از رنگ ها بر روی بدنه‌ی آن، به عنوان ماهی رنگین کمان شناخته می شود. این ماهی ها همچنین با عنوان “ماهی میلیونی” نام برده می شوند چرا که می توانند در زمان کوتاهی تعداد زیادی ماهی گوپی کوچک تکثیر کنند. این نوع ماهی محبوبیت بسیار زیادی در بین تمام کسانی که ماهی های آکواریومی نگهداری می کنند بدست آورده است و این به دلیل زیبایی ظاهری و رنگ های متنوع آنهاست. در سانی پت می توانید اطلاعات بسیار زیاد و مناسبی در مورد سایر ویژگی ها و شیوه های نگهداری ماهی گوپی و سایر حیوانات خانگی بدست آورید پس با ما همراه باشید.

فهرست مطالب

 

اندازه آکواریوم

نسبت گوپی زن به مرد

پارامتر های آب آکواریوم برای این ماهی

تغذیه

تصفیه آب مخزن آکواریوم

اندازه آکواریوم مناسب برای ماهی گوپی

در مقایسه با سایر ماهی های گرمسیری، برای گفتگو در مورد اندازه آنها می توان گفت که گوپی ها بسیار کوچک هستند. بسته به شرایط و ژنتیک، گوپی های ماده می توانند تا ۶ سانتی متر رشد کنند، در حالی که گوپی های نر در بزرگ ترین حالت ۳ سانتی متر هستند. آنها در طول ۶ ماه به بلوغ کامل می رسند. این نوع ماهی ها بار زیستی (اصطلاحی که برای تعمیم میزان زندگی در آکواریوم به کار می رود) زیادی تولید نمی کنند بنابر این به فضای زیادی برای زندگی نیاز ندارند. با این وجود برای سالم نگه داشتن آنها باید حداقل فضای مورد نیاز را در اختیار آنها قرار دهید. در روش های نگهداری آکواریوم گزینه های بسیار متداولی برای محاسبه تعداد ماهی هایی که می توانید در یک آکواریوم نگهداری کنید وجود دارد. برای مثال: ماهی هایی با اندازه ۳ سانتی متر/ یک گالن آب.
اگر از این قانون پیروی کنید در یک آکواریوم حاوی ۵ گالن آب می توانید تعداد ۳ تا ۴ گوپی را نگهداری کنید. در صورت اضافه کردن فیلتر و گیاهان زنده می توانید تعداد ماهی هایی که در آکواریوم قرار داده اید را افزایش دهید. دستگاه های تصفیه و سایر گیاه های زنده کمک شایانی به از بین بردن زباله های سمی درون آب می کنند. بدین طورت می توانید ماهی های بیشتری را بدون اضافه کردن حجم آب نگهداری کنید.
تعویض آب در مدت زمان های مشخصی برای حفظ سلامتی ماهی های گوپی ضروری است. نگهداری دستگاه فیلتر و گیاهان زنده نمی تواند زمان های تعویض آب را به تعویق انداخته یا از تعویض آب آکواریوم جلوگیری کند. برای نگهداری از گوپی ها، توصیه ما تهیه یک آکواریوم با ظرفیت حداقل ۱۰ گالن آب است که می توانید در آن تعداد ۷ تا ۱۰ گوپی را نگهداری کنید.

ماهی گوپی

نسبت گوپی زن به مرد

اکنون که می دانید چه تعداد گوپی را باید داخل چه حجم از آب قرار دهید باید از نسبت نگهداری گوپی های نر کنار گوپی های ماده اطلاع پیدا کنید. این نسبت بسیار مهم است چرا که گوپی های نر در زمان تولید مثل همواره گوپی های ماده را تعقیب می کنند. در این فرآیند ممکن است گوپی های ماده خسته شوند بنابراین در اینجا عاقلانه است که یک نسبت ۳ به ۱ برای آنها در نظر بگیرید که به معنی نگهداری ۱ گوپی نر کنار ۳ گوپی ماده است. در این حال گوپی های ماده فرصت کافی برای استراحت و حفظ سلامت خود خواهند داشت. همچنین در چنین شرایطی می توانید یک مخزن جداگانه برای گوپی نر و ماده تهیه کنید. بدین صورت از ازدحام تعداد زیاد ماهی ها جلوگیری می کنید. گوپی هایی که تولید مثل نمی کنند می توانند عمر طولانی تری داشته باشند.

پارامتر های مورد نیاز آب برای نگهداری ماهی گوپی

همانطور که قبلا ذکر شد گوپی ها بسیار قوی هستند و می توانند در آب های با طیف گسترده‌ای از پارامتر ها زندگی کنند. با این حال برای حفظ سلامتی آنها ایده آل است که آنها را در شرایط زیر نگهداری کنید.:
• دمای آب: ۲۲ تا ۲۸ درجه سانتی گراد
• P-H آب: ۶٫۸ تا ۷٫۸
• سختی آب: ۸ تا ۱۲
• ۰ ppm آمونیاک، ۰ ppm نیترات و حداکثر ۱۰ ppm نیترات

گوپی ها آب های سخت تر را ترجیح می دهند. معمولا سختی آب با میزان PH افزایش می یابد. در بیشتر زمان ها آب هایی که از شیر آب در منازل خارج می شوند دارای PH 7.6 هستند که برای نگهداری از گوپی ها مناسب است. اگر می خواید از آب شیر منازل برای نگهداری ماهی های گوپی استفاده کنید، به این نکته توجه کنید که شیر های آب معمولا حاوی کلر و کلرامین هستند؛ این مواد برای مصرف انسان ها مضر نیستند ولی می تواند صدمات قابل توجهی را برای سلامت ماهی شما بوجود آورد.

ماهی گوپی رنگین کمان
تعویض آب محل زندگی ماهی گوپی

تغییر آب آکواریوم یکی از مهم ترین نکاتی است که باید به آن توجه شود. ماهی ها ضایعاتی از خود ایجاد می کنند که برای خودشان سمی است. تغییر آب تنها راه از بین بردن ضایعات و سم زدایی آب است. برای آکواریوم هایی با ماهی های کم توصیه می شود که به صورت هفتگی حدود ۳۰ درصد آب را عوض کنید. سعی کنید در بیشتر موارد برای تعویض آب آکواریوم از شیر آب استفاده کنید ولیکن باید یکسری نکات را در نظر بگیرید:
• از دستگاه تصفیه آب برای استفاده از آب شیر استفاده کنید و به این نکته دقت کنید که پس از ریختن آب داخل یک ظرف غیر از آکواریوم، چند دقیقه صبر کنید که کلر های موجود در آب کلا تبخیر شود.
• اطمینان حاصل کنید که درجه حرارت آبی که می خواهید به جای آب آکواریوم بریزید با آب آکواریوم یکی باشد.
در نهایت دقت کنید که اگر آکواریوم شما حاوی ماهی های بیشتری باشد باید مقدار بیشتری از آب را در هفته تعویض کنید.
اینستاگرام سانی پت

تغذیه ماهی گوپی

غذا دادن به ماهی ها بخصوص ماهی های گوپی برای بسیاری از افراد سرگرم کننده است. وقتی به آکواریوم حاوی گوپی ها نزدیک می شوید می توانید مشاهده کنید که تمام ماهی های گوپی جمع می شوند و منتظر می مانند تا شما غذای آنها را داخل آکواریوم بریزید. گوپی ها تنوع زیادی از مواد غذایی را می پذیرند. می توانید برای تغذیه آنها از مواد غذایی مثل پوسته های گیاهی، اسپیرولینا، مواد غذایی منجمد، غذای زنده یا حتی سبزیجات خام استفاده کنید. وقتی می خواهید برای گوپی های خود غذا تهیه کنید برای حفظ زیبایی و رنگ های ظاهری آنها بهتر است که از تنوع غذایی بسیار زیادی استفاده کنید.
تغذیه آنها به صورت یکبار در روز کافی خواهد بود. شما می توانید چندین بار در روز به آنها غذا بدهید ولی دقت کنید که تعداد دفعات تغذیه زیاد نشود. باید میزان غذایی که برای آنها می ریزید در حدی باشد که در مدت زمان یک دقیقه بتوانند آن را تمام کنند. تغذیه بیش از حد، شایع ترین روش برای مرگ ماهی های گوپی است. برای اطلاعات بیشتر می توان به این مطلب اشاره کرد که در صورت تعداد تغذیه بالا به صورت روزانه موادی داخل بدن ماهی بوجود خواهد آمد که مانند سم عمل می کند. شاید در این فکر باشید که گیاهان زنده داخل آکواریوم بتواند به رفع این مشکل کمک کند؛ ولی در این رابطه می توان گفت که در صورت تغذیه بیش از حد، مقدار زیادی آمونیاک توسط ماهی و غذای اضافی تولید می شود که قابل تبدیل توسط گیاهان زنده نخواهند بود. سطح بالای آمونیاک در آکواریوم شما می تواند شرایطی را ایجاد کند که ماهی های شما در عرض چند ساعت از بین بروند.

ماهی رنگین کمان گوپی

تصفیه آب برای مخزن گوپی ها

این سوال برای بسیاری از کسانی که آکواریوم دارند و از ماهی های گوپی نگهداری می کنند پیش خواهد آمد: آیا محل زندگی ماهی های گوپی نیاز به فیلتر دارد؟ خب پاسخ این سوال هم می تواند بله باشد و هم خیر.
شما می توانید آکواریوم خود را که برا ی نگهداری ماهی های گوپی تهیه می کنید بدون فیلتر راه اندازی کنید. نکته اصلی در این روش تعویض آب به صورت هفتگی و استفاده از تعداد ماهی های کمتری است. همچنین توصیه می شود که در مواقعی که قصد ندارید از فیلتر آب استفاده کنید گیاهان زنده را داخل آکواریوم خود قرار دهید. این نوع گیاهان می توانند آب محل زندگی ماهی ها را تمیز نگه دارند و نیترات ها را از آن خارج کنند. لطفا دقت کنید که پمپ هوا با فیلتر فرق دارد. قرار دادن یک سنگ هوا داخل آکواریوم کافی نیست و جایگزین تصفیه نمی شود. اگر پمپ هوا دارید می توانید آن را به یک فیلتر اسفنجی وصل کنید که یک روش بسیار مناسب برای از بین بردن آمونیاک است.

استفاده از آبگرمکن برای ماهی های گوپی

سوالی دیگر که توسط سایر کسانی که از ماهی های گوپی نگهداری می کنند پرسیده می شود: آیا محل زندگی این نوع ماهی نیاز به آبگرم کن دارد؟ پاسخ مثبت است مگر اینکه شما در آب و هوای گرمسیری زندگی کنید.
گوپی ها ماهی های گرمسیری هستند. آنها از رودخانه آمازون سرچشمه می گیرند، جایی که حداکثر دمای سالانه ۳۲ درجه سانتی گراد و حداقل آن ۲۳ درجه است. اگر ماهی خود را در خانه نگهداری کنید به احتمال زیاد دمای اتاق شما در زمستان حداقل ۷۰ درجه فارنهایت خواهد بود. این درجه برای ماهی های گوپی قابل تحمل است ولی ممکن است سلامت آنها را به خطر بیاندازد. در این صورت توصیه ما به شما تهیه یک آبگرمکن مناسب است.

گوپی آکواریومی

نتیجه گیری

وجود آکواریوم حاوی ماهی های گوپی می تواند یک تکه از زیبایی طبیعت را به اتاق شما هدیه کند. گوپی ها ماهی های بسیار فعال و تماشایی هستند. اگر با آنها به اندازه کافی آشنایی داشته باشید نگهداری این نوع ماهی بسیار آسان می شود. یک آکواریوم با ابعاد مناسب خریداری کنید و چند ماهی گوپی داخل آن قرار دهید، به صورت هفتگی آب آکواریوم را عوض کنید و تغذیه آنها را در زمان مناسب انجام دهید. با همین روش خیلی ساده می توانید از داشتن یک رنگین کمان زنده داخل اتاق خود لذت ببرید.

به این پست امتیاز دهید.
بازدید : 63 views بار دسته بندی : آبزیان تاريخ : 4 جولای 2022 به اشتراک بگذارید :
دیدگاه کاربران
    • دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
    • دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها